Ana içeriğe atla

Yemekyolculuğu'ndan: Islak Kurabiye Tarifi

İyi beslenmenin ancak gerçek gıdayla mümkün olduğuna inanan YemekyolculuğuYemek.com için yazdı.
Kakaolu kurabiyenin pişirildikten sonra şekerli suya batırılmasıyla hazırlanan ıslak kurabiye, kakaolu tatlıları sevenlere göre. Sıcak kurabiyelerin ıslatılması kakao tadını yoğunlaştırıyor ve kurabiyeye ağızda dağılan bir kıvam veriyor. Islak kurabiye tarifini çay saatleri için sakınmadan hazırlayabilir, bu esmer kurabiyeleri yanında bir fincan kahve eşliğinde tatlı bir atıştırmalık olarak da tüketebilirsiniz.
Brownie'yi andıran bu lezzetli kurabiyeleri kısa sürede hazırlayabilir, yorumlarınızı bizlerle paylaşabilirsiniz.

KAÇ KİŞİLİK

25 adet

HAZIRLAMA SÜRESİ

20 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

30 dakika

Malzemeler

    Hamuru için:

  • 125 gram
    tereyağı (oda sıcaklığında bekletilmiş)
  • 120 ml.
    sıvı yağ
  • 1 adet
    yumurta
  • 100 gram
    pudra şekeri (1 su bardağı)
  • 4 yemek kaşığı
    kakao
  • 1 tatlı kaşığı
    vanilya özütü (tercihe bağlı)
  • 310 gram
    un (3 su bardağı)
  • 1 paket
    kabartma tozu

    Şurubu için:

  • 1 su bardağı
    toz şeker
  • 1 su bardağı
    su
    (oda sıcaklığında)

    Servisi için:

  • 1 yemek kaşığı
    rendelenmiş hindistan cevizi
    (ya da pudra şekeri)

Püf Noktası

Kurabiyelerin daha gevrek olmasını istiyorsanız fırından çıkardıktan sonra bekleme süresini beş dakika olarak düşünün. Bu şekilde beklettiğiniz kurabiye daha az şerbet çekeceği için daha gevrek olacaktır.

Nasıl Yapılır?

  1. Fırını 180 derecede ısıtın. Derin bir karıştırma kabına tereyağı ve sıvı yağı alın, yumurtayı ekleyin, pudra şekeri, kakao ve vanilyayı ilave edin. Parmak uçlarınızla tereyağını ezerek malzemeleri karıştırın.
  2. Elenmiş un ve kabartma tozunu azar azar ekleyip kurabiye hamurunu bütünleşene kadar yoğurmaya başlayın.
  3. Bir fırın tepsisine yağlı kağıt yerleştirin. Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp avucunuzun içinde yuvarlayın. Yuvarladığınız hamurların orta kısımlarına işaret parmağınızla hafifçe bastırıp düğme şekli verin ve fırın tepsisine dizin.
  4. Önceden ısıtılmış fırında, hazırladığınız kurabiyeleri 20-23 dakika kadar pişirin. Üstleri çatlayınca fırından çıkartın.
  5. Bu esnada şerbeti hazırlayın. Yayvan bir kaseye toz şekeri ve suyu aktarın. Şeker tamamen eriyene kadar kaşıkla karıştırın.
  6. Kurabiyelerin ilk sıcağının geçmesi için 3 dakika serin bir yerde bekletin. Her bir kurabiyenin altını ve üstünü şekerli suya batırıp tepsiye dizin.
  7. Şerbeti içine çekmesi için en az yarım saat beklettikten sonra üzerlerine pudra şekeri ya da rendelenmiş Hindistan cevizi serperek sevdiklerinizle paylaşın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Fındıklı Keşkül

Malzemeler 1 litre süt, 1 çay bardağı iri çekilmiş fındık içi, 1 su bardağı toz şeker, 1 adet yumurta sarısı, 2 yemek kaşığı hindistan cevizi, 4 çorba kaşığı nişasta, 1 paket vanilya (5 gram). Fındıklı Keşkül Yapılışı Fındıklı keşkül  yapmak için gerekli olan süt, toz şeker, yumurta sarısı, nişasta, hindistan cevizi ve çekilmiş fındık içi, tencereye koyulur. Tel çırpıcı yardımı ile güzelce karıştırılır. Elde edilen karışım ocağın üzerine alınır ve kaynayıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirilir. Fındıklı keşkül  kaynamaya başlayınca, üzerine vanilya ilave edilip karıştırılır ve ocaktan alınarak kaselere paylaştırılır. Oda ısısında soğuduktan sonra buzdolabına kaldırılarak iyice soğuması için 1-2 saat dinlendirilir. Üzeri arzuya göre dondurma ve fındık ile süslenerek servis edilir.

NUTELLALI KURABİYE TARİFİ

Malzemeler: 1 adet yumurta 200 gram tereyağ 1 su bardağı pudra şekeri 3 yemek kaşığı kakao 2.5 su bardağı un 1 paket vanilya Yarım paket kabartma tozu Süslemek için: Toz şeker ve nutella       Hazırlanışı: Tüm malzemeyi güzelce yoğurun. Top top kurabiyerler elde ettikten sonra isteğe bağlı olarak toz şekere bulayıp yağladığınız tepsiye dizin. Üstüne nutella sıkacağınız için hamurlara parmağınızla hafifçe bastırın. Bu arada ben toz şekersiz denedim daha güzel oldu. Neyse tarife dönüyorum. Kurabiyeleri 180 derece fırında 15 dk kadar pişirdikten sonra çıkarın ve üzerlerine nutella sıkarak soğumaya bırakın.     AFİYET OLSUN

Güveçte Beşamel Soslu Etli Garnitür Yemeği

Malzemeler 300 gram kuşbaşı dana eti, 500 gram konserve garnitür, 1 tane soğan, 1 yemek kaşığı salça, 1 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 diş sarımsak, Pul biber, Kekik, 3 su bardağı sıcak su, Tuz. Beşamel sosu için; 1 buçuk yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 su bardağı süt (soğuk), Karabiber, Tuz. Üzeri için; Rendelenmiş kaşar peyniri. Güveçte Beşamel Soslu Etli Garnitür Yemeği Yapılışı Güveçte beşamel soslu etli garnitür yemeği  yapmak için öncelikle yapışmaz yüzeyli bir tencere boş olarak ocağın üzerine koyulur ve iyice ısıtılır. Isınan tencerenin içerisine kuşbaşı doğranmış olan etler koyulur ve karıştırarak mühürlenir. Mühürleme işlemi sayesinde etler suyunu fazla salmayacak ve daha çabuk pişecek. Suyunu çeken etlerin üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edilip 1-2 dakika kavrulur. Etlerin üzerine yemeklik olarak doğranmış soğan ile sarımsaklar eklenir ve ara ara karıştırarak sotelenir. Daha so