Ana içeriğe atla

Dilim Dilim Yersin: Ev Usülü Pizza Tarifi

Bu pizza tarifinin evde yapabileceğiniz en lezzetli pizza tarifi olduğu konusunda iddialıyım. Denediğinizde ne kadar haklı olduğumu göreceksiniz. Demedi demeyin.  Pizzanızı dilediğiniz malzemelerle zenginleştirerek pişirebilirsiniz.

KAÇ KİŞİLİK

4 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

15 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

30 dakika

Malzemeler

    Hamuru için:

  • 1 su bardağı
    süt
  • 1 tatlı kaşığı
    toz şeker
  • 1 paket
    toz maya
  • 1 kahve fincanı
    sıvı yağ
  • 2 çay kaşığı
    tuz
  • 3 su bardağı
    un

    Sosu için:

  • 3 adet
    rendelenmiş domates
  • 1 tatlı kaşığı
    salça
  • 1 tatlı kaşığı
    şeker
  • 1/4 su bardağı
    zeytinyağı

Pişirme Önerisi

Dilediğiniz malzemeyi ekleyerek pizzanızı hazırlayabilirsiniz. Biz tercihimizi lezzetli ve en ideal şeklinin sosis salam, mısır ve zeytinden yana kullandık.

Nasıl Yapılır?

  1. Tüm hamur malzemelerini bir kabın içine alın. Güzelce yoğurun.
  2. Yoğurduğumuz hamuru kabarması için yaklaşık yarım saat bekletin.
  3. Sos malzemelerini de bir sos tenceresinin içine alın. Sosunuzu hazırlayın.
  4. Sosumuzu hazırladıktan sonra soğuması için bekleyin.
  5. Kabaran hamurumuzu bir tepsiye iyice elimizle yayın.
  6. Üzerine soğumuş sosumuzu yayın.
  7. Üzerine hazırlamış olduğumuz isteğe göre kullanılan pizza malzemelerimizi serpiştirin.
  8. Kenarlarınında lezzetli olması için malzemenin kenarlara seyrek gelmemesine dikkat edin.
  9. 180 derecelik fırında yarım saat pişirin. Pişmesine 5 dakika kala üzerine kaşar rendeleyin. Kaşar peynirleri eriyince çıkarın ve afiyetle yiyin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Fındıklı Keşkül

Malzemeler 1 litre süt, 1 çay bardağı iri çekilmiş fındık içi, 1 su bardağı toz şeker, 1 adet yumurta sarısı, 2 yemek kaşığı hindistan cevizi, 4 çorba kaşığı nişasta, 1 paket vanilya (5 gram). Fındıklı Keşkül Yapılışı Fındıklı keşkül  yapmak için gerekli olan süt, toz şeker, yumurta sarısı, nişasta, hindistan cevizi ve çekilmiş fındık içi, tencereye koyulur. Tel çırpıcı yardımı ile güzelce karıştırılır. Elde edilen karışım ocağın üzerine alınır ve kaynayıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirilir. Fındıklı keşkül  kaynamaya başlayınca, üzerine vanilya ilave edilip karıştırılır ve ocaktan alınarak kaselere paylaştırılır. Oda ısısında soğuduktan sonra buzdolabına kaldırılarak iyice soğuması için 1-2 saat dinlendirilir. Üzeri arzuya göre dondurma ve fındık ile süslenerek servis edilir.

NUTELLALI KURABİYE TARİFİ

Malzemeler: 1 adet yumurta 200 gram tereyağ 1 su bardağı pudra şekeri 3 yemek kaşığı kakao 2.5 su bardağı un 1 paket vanilya Yarım paket kabartma tozu Süslemek için: Toz şeker ve nutella       Hazırlanışı: Tüm malzemeyi güzelce yoğurun. Top top kurabiyerler elde ettikten sonra isteğe bağlı olarak toz şekere bulayıp yağladığınız tepsiye dizin. Üstüne nutella sıkacağınız için hamurlara parmağınızla hafifçe bastırın. Bu arada ben toz şekersiz denedim daha güzel oldu. Neyse tarife dönüyorum. Kurabiyeleri 180 derece fırında 15 dk kadar pişirdikten sonra çıkarın ve üzerlerine nutella sıkarak soğumaya bırakın.     AFİYET OLSUN

Güveçte Beşamel Soslu Etli Garnitür Yemeği

Malzemeler 300 gram kuşbaşı dana eti, 500 gram konserve garnitür, 1 tane soğan, 1 yemek kaşığı salça, 1 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 diş sarımsak, Pul biber, Kekik, 3 su bardağı sıcak su, Tuz. Beşamel sosu için; 1 buçuk yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 su bardağı süt (soğuk), Karabiber, Tuz. Üzeri için; Rendelenmiş kaşar peyniri. Güveçte Beşamel Soslu Etli Garnitür Yemeği Yapılışı Güveçte beşamel soslu etli garnitür yemeği  yapmak için öncelikle yapışmaz yüzeyli bir tencere boş olarak ocağın üzerine koyulur ve iyice ısıtılır. Isınan tencerenin içerisine kuşbaşı doğranmış olan etler koyulur ve karıştırarak mühürlenir. Mühürleme işlemi sayesinde etler suyunu fazla salmayacak ve daha çabuk pişecek. Suyunu çeken etlerin üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edilip 1-2 dakika kavrulur. Etlerin üzerine yemeklik olarak doğranmış soğan ile sarımsaklar eklenir ve ara ara karıştırarak sotelenir. Daha so