İtalyan asıllı siyahi bir tatlı olan tiramisu, ülkemizde son yıllarda popüler olmasıyla tanınır. Mutluluk ve enerji veren bir tatlı olduğu için de İtalyanlar bu tatlıya ‘beni yukarı çek, beni yukarı kaldır’ anlamına gelen tiramisu ismini vermiştir.
İşte iştah açıcı görüntüsü ve lezzetiyle kolay tiramisu tarifi!
KAÇ KİŞİLİK
8 dilim
HAZIRLAMA SÜRESİ
15 dakika
PİŞİRME SÜRESİ
15 dakika
Malzemeler
- 1 pakethazır kek
- 1 çay bardağısıcak su
- 1 yemek kaşığıgranül kahve
- 1 tatlı kaşığıtoz şeker
- 200 gramlabne peyniri
- 2 su bardağısüt
- 5 yemek kaşığıtoz şeker
- 3 yemek kaşığıun
- 1 adetyumurta sarısı
Kreması için:
- 2 yemek kaşığıkakao
Üzeri için:
Püf Noktası
Orijinal tiramisunun mascarpone peynirli krema karışımı ve savoyar (kedi dili) bisküvi ile hazırlandığını belirtelim.
Nasıl Yapılır?
- Tiramisunun kremasını hazırlamak için; toz şeker, un, süt ve yumurta sarısı karışımını sürekli karıştırarak orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
- Kremayı soğumaya bırakın. Kek tabanını ıslatmak için; sıcak su, granül kahve ve toz şekeri ayrı bir kapta karıştırın.
- Soğuyan kremaya labne peynirini ekleyin ve bir mikser yardımıyla çırpın.
- Servis tabağına pasta tabanının bir katını yerleştirin. Kahveli karışımın yarısıyla keki ıslatın, üzerine hazırladığınız kremanın yarısını yayın.
- Pastanın diğer katını kahveli karışımla ıslatın ve dikkatli bir şekilde ters çevirerek krema katının üzerine kapatın. Kalan krema ile pastanın üzerini tamamen kaplayın.
- Kakaoyu tiramisu pastanın üzerine eleyin ve buzdolabında 1- 2 saat beklettikten sonra dilimleyerek servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
Yorumlar
Yorum Gönder