Ana içeriğe atla

Kıyır Kıyır: Üç Malzemeli Un Kurabiyesi Tarifi

Eşe dosta un kurabiyesi tarifi soranlar, telefonda un kurabiyesi nasıl yapılır diye dert yananlar, neredeyse rüyasında un kurabiyesi görenler... Hoş geldiniz, doğru yerdesiniz.
Günün en tatlı saatleri akşam üzeri olmuş, belki de tatlısıyla tuzlusuyla uzun uzadıya keyfi çıkacak bir kahvaltı sofrası hazırlıyorsunuz. Ya da akşam yemeği sonrası çay keyfinizi taçlandıracak tatlı bir hamur işi aradığınız. Öyleyse sadece 10 dakikada hazırlanan üç malzemeli un kurabiyesi tarifine alalım sizi. Bu kurabiyeler bir şahane.
Tereyağı, pudra şekeri ve un ilavesiyle hazırlanan bu tatlı kurabiyeler, kaşıkla şekil alıp önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15-20 dakika gibi kısa bir sürede pişiyor.
Demleyin çayı, kurulun en sevdiğiniz koltuğa. Kurabiyeleriniz olmak üzere, afiyet olsun.
Bu arada bir kurabiye canavarı olarak soruyorum: Sizin en sevdiğiniz kurabiye hangisi? Yazın bize, beraber hazırlayıp süte batırıp batırıp yiyelim.

KAÇ KİŞİLİK

26 adet

HAZIRLAMA SÜRESİ

10 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

20 dakika

Malzemeler

  • 250 gram
    tereyağı
  • 1 su bardağı
    pudra şekeri
  • 3,5 su bardağı
    un

Püf Noktası

Oda sıcaklığında tereyağı kullanmaya özen gösterin.Kurabiye hamuru toparlanıp ele yapışmayacak bir kıvam alana kadar azar azar un eklemeyi sürdürün.

Pişirme Önerisi

Çırpılmış yumurta akına batırdığınız kurabiyelerin üzerini ceviz kırıklarına bulayıp tepsiye dizebilir, bu şekilde cevizli kurabiyeler de hazırlayabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

  1. Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını geniş bir karıştırma kabına alın.
  2. Pudra şekerini katıp tereyağıyla birlikte krema kıvamını alana kadar karıştırın.
  3. Elenmiş unu azar azar katıp kurabiye hamurunu toparlanana kadar yoğurun.
  4. Arzuya göre dondurma kaşığı ile top şeklini verdiğiniz kurabiye hamurlarını, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
  5. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, üzerleri hafif bir renk alana kadar 15-20 dakika pişirin. Ilık olarak sevdiklerinizle paylaşın.

Servis Önerisi

Kurabiyelerin üzerine arzuya göre pudra şekeri eleyebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Fındıklı Keşkül

Malzemeler 1 litre süt, 1 çay bardağı iri çekilmiş fındık içi, 1 su bardağı toz şeker, 1 adet yumurta sarısı, 2 yemek kaşığı hindistan cevizi, 4 çorba kaşığı nişasta, 1 paket vanilya (5 gram). Fındıklı Keşkül Yapılışı Fındıklı keşkül  yapmak için gerekli olan süt, toz şeker, yumurta sarısı, nişasta, hindistan cevizi ve çekilmiş fındık içi, tencereye koyulur. Tel çırpıcı yardımı ile güzelce karıştırılır. Elde edilen karışım ocağın üzerine alınır ve kaynayıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirilir. Fındıklı keşkül  kaynamaya başlayınca, üzerine vanilya ilave edilip karıştırılır ve ocaktan alınarak kaselere paylaştırılır. Oda ısısında soğuduktan sonra buzdolabına kaldırılarak iyice soğuması için 1-2 saat dinlendirilir. Üzeri arzuya göre dondurma ve fındık ile süslenerek servis edilir.

Güveçte Beşamel Soslu Etli Garnitür Yemeği

Malzemeler 300 gram kuşbaşı dana eti, 500 gram konserve garnitür, 1 tane soğan, 1 yemek kaşığı salça, 1 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 diş sarımsak, Pul biber, Kekik, 3 su bardağı sıcak su, Tuz. Beşamel sosu için; 1 buçuk yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 su bardağı süt (soğuk), Karabiber, Tuz. Üzeri için; Rendelenmiş kaşar peyniri. Güveçte Beşamel Soslu Etli Garnitür Yemeği Yapılışı Güveçte beşamel soslu etli garnitür yemeği  yapmak için öncelikle yapışmaz yüzeyli bir tencere boş olarak ocağın üzerine koyulur ve iyice ısıtılır. Isınan tencerenin içerisine kuşbaşı doğranmış olan etler koyulur ve karıştırarak mühürlenir. Mühürleme işlemi sayesinde etler suyunu fazla salmayacak ve daha çabuk pişecek. Suyunu çeken etlerin üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edilip 1-2 dakika kavrulur. Etlerin üzerine yemeklik olarak doğranmış soğan ile sarımsaklar eklenir ve ara ara karıştırarak sotelenir. Daha so

Tavada Tavuk Midye

Malzemeler 500 gram kuşbaşı doğranmış tavuk göğüs eti  , 2 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı karbonat. Kızartmak için sos; 1 şişe maden suyu, 1 su bardağı un, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı toz kırmızı biber, 1 tutam kekik, 2 diş sarımsak. Tavukları bulamak için; Un. Kızartmak için; Sıvı yağ. Tavada Tavuk Midye Yapılışı Derin bir kase içerisinde 2 su bardağı su ile 1 tatlı kaşığı karbonat karıştırılır. Tavuk göğüs eti küp küp olacak şekilde doğranır ve karbonatlı suyun içerisinde yarım saat bekletilir. Yarım saat sonunda tavuk etleri süzgeç içerisine alınır ve suları süzdürülür. Tavuk etleri çok sık olmayacak şekilde çöp şişe geçirilerek dizilir. Kızartma yapılacak tavaya çöp şişler sığmıyorsa uç kısımlarından kesilerek küçültülebilir. Tavuk midye sosunu hazırlamak için, yayvan bir kase içerisine un, rendelenmiş sarımsak, tuz ve baharatlar konulup harmanlanır. Üzerine maden suyu eklenip güzelce karıştırılır ve  koyu boza kıvamında bir sos hazırlanır. Ta