Ana içeriğe atla

Batının Sevilen Yanı: Pancake Tarifi

Bizim kültürümüzde akıtma ya da krep olarak bilinen hamur işinin biraz daha kalını ve kahvaltıların yıldızıdır pankek. Peynirli, zeytin ezmeli tuzlu çeşitleri yapılabileceği gibi nutellalı ve meyveli çeşitlerini de aynı tarifle kolaylıkla hazırlayabilirsiniz.
Pancake tarifi gerçekten oldukça basit. Yumurta, un, kabartma tozu, toz şeker, süt, ayçiçek yağı gibi temel malzemeler içeriyor bu pratik hamur işi. Servis esnasında meyve dilimleri, eritilmiş çikolata çeşitleri, sosları oldukça yakışıyor.
Akçaağaç şurubuyla da çok iyi gittiğini söylemeden geçmeyelim.
Başta hafta içi yoğun bir şekilde çalışanlar olmak üzere hemen herkesin hafta sonu kendisini serpme kahvaltıcılara atma sebeplerinden biri aynı zamanda pancake (pankek). Hatta son zamanlarda menüde yer almasıyla beraber, kendisine has "Pancake Menü" şeklinde yer bile edindi.
Krep ve pancake arasındaki farktan bahsedilir mesela sürekli. Fakat bize göre pancake ile krep arasında pizza ve lahmacun kadar fark var. Kültür farkı var, lezzet farkı var. İkisi de var, ikisi de güzel.
Neyse, akçaağaç şurubunu bir kez daha hatırlatalım ve mutfağa yol alalım.
Afiyetler olsun şimdiden.
Siz de tarifimizi deneyin, yorumunuzu paylaşalım:
eliftuncer: İlk defa yaptım çok güzel oldu teşekkürler sizin tariflerini tereddüt etmeden deniyorum süpersiniz

KAÇ KİŞİLİK

10 adet

HAZIRLAMA SÜRESİ

20 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

20 dakika

Malzemeler

  • 2 adet
    yumurta
  • 3 yemek kaşığı
    toz şeker
  • 1,5 su bardağı
    un
  • 1 su bardağı
    süt
  • 1 yemek kaşığı
    ayçiçek yağı
  • 1 paket
    kabartma tozu
  • 1/4 çay kaşığı
    tuz
  • 1 çay kaşığı
    vanilya

    Pişirmek için:

  • 2 yemek kaşığı
    ayçiçek yağı

    Servisi için:

  • 3 yemek kaşığı
    bal

Püf Noktası

Pankek harcını karıştırırken mikser kullanmayın. Bir çatal ya da plastik bir çırpıcı yardımıyla un pütürleri gidene kadar, yavaşça karıştırmaya özen gösterin. Aksi takdirde hamur sertleşecektir. Krep tavasını yağladıktan sonra fazla yağını kağıt peçete yardımıyla alın. Yağladığınız tavayı kızdırdıktan sonra pankek harcını tavaya aktarın ve her iki tarafını da kısık ateşte, göz göz olana kadar pişirmeye özen gösterin.

Pişirme Önerisi

Pankeklerin aynı büyüklükte olmasını istiyorsanız pişirme esnasında orta kısmı boş olan silikon kalıplar kullanabilirsiniz. Pankekler tek tek pişirileceği için oda ısısında bekleyen süt ilave edilmiş hamur kabaracaktır. Süt yerine kefir kullanmayı da tercih edebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

  1. Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı, karıştırma kabına alın. Sırasıyla; toz şeker, tuz, süt, ayçiçek yağı ve yumurtaları ekleyin.
  2. Tüm malzemeyi, pürüzsüz bir hal alana kadar çırpın.
  3. İlk pankeki pişirmek için; krep tavasını ayçiçek yağı ile yağlayın. Kızdırdığınız tavaya küçük bir kepçe ya da bir kahve fincanı kadar pankek harcını aktarın.
  4. Ocağın altını kısın. Pankeki, üzeri göz göz olana kadar pişirin. Bir spatula yardımıyla çevirdiğiniz pankekin diğer tarafını da aynı şekilde pişirin.
  5. Krep tavasını arada yağlayarak pankek harcı bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
  6. Servis tabağına aldığınız pankeklerin üzerine bal gezdirin. Ilık olarak servis edin, sevdiklerinizle paylaşın.

Servis Önerisi

Arzuya göre; reçel, akçaağaç şurubu, mevsim meyveleri hatta dondurma ve tarçınla servis edebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Fındıklı Keşkül

Malzemeler 1 litre süt, 1 çay bardağı iri çekilmiş fındık içi, 1 su bardağı toz şeker, 1 adet yumurta sarısı, 2 yemek kaşığı hindistan cevizi, 4 çorba kaşığı nişasta, 1 paket vanilya (5 gram). Fındıklı Keşkül Yapılışı Fındıklı keşkül  yapmak için gerekli olan süt, toz şeker, yumurta sarısı, nişasta, hindistan cevizi ve çekilmiş fındık içi, tencereye koyulur. Tel çırpıcı yardımı ile güzelce karıştırılır. Elde edilen karışım ocağın üzerine alınır ve kaynayıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirilir. Fındıklı keşkül  kaynamaya başlayınca, üzerine vanilya ilave edilip karıştırılır ve ocaktan alınarak kaselere paylaştırılır. Oda ısısında soğuduktan sonra buzdolabına kaldırılarak iyice soğuması için 1-2 saat dinlendirilir. Üzeri arzuya göre dondurma ve fındık ile süslenerek servis edilir.

NUTELLALI KURABİYE TARİFİ

Malzemeler: 1 adet yumurta 200 gram tereyağ 1 su bardağı pudra şekeri 3 yemek kaşığı kakao 2.5 su bardağı un 1 paket vanilya Yarım paket kabartma tozu Süslemek için: Toz şeker ve nutella       Hazırlanışı: Tüm malzemeyi güzelce yoğurun. Top top kurabiyerler elde ettikten sonra isteğe bağlı olarak toz şekere bulayıp yağladığınız tepsiye dizin. Üstüne nutella sıkacağınız için hamurlara parmağınızla hafifçe bastırın. Bu arada ben toz şekersiz denedim daha güzel oldu. Neyse tarife dönüyorum. Kurabiyeleri 180 derece fırında 15 dk kadar pişirdikten sonra çıkarın ve üzerlerine nutella sıkarak soğumaya bırakın.     AFİYET OLSUN

Güveçte Beşamel Soslu Etli Garnitür Yemeği

Malzemeler 300 gram kuşbaşı dana eti, 500 gram konserve garnitür, 1 tane soğan, 1 yemek kaşığı salça, 1 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 diş sarımsak, Pul biber, Kekik, 3 su bardağı sıcak su, Tuz. Beşamel sosu için; 1 buçuk yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 su bardağı süt (soğuk), Karabiber, Tuz. Üzeri için; Rendelenmiş kaşar peyniri. Güveçte Beşamel Soslu Etli Garnitür Yemeği Yapılışı Güveçte beşamel soslu etli garnitür yemeği  yapmak için öncelikle yapışmaz yüzeyli bir tencere boş olarak ocağın üzerine koyulur ve iyice ısıtılır. Isınan tencerenin içerisine kuşbaşı doğranmış olan etler koyulur ve karıştırarak mühürlenir. Mühürleme işlemi sayesinde etler suyunu fazla salmayacak ve daha çabuk pişecek. Suyunu çeken etlerin üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edilip 1-2 dakika kavrulur. Etlerin üzerine yemeklik olarak doğranmış soğan ile sarımsaklar eklenir ve ara ara karıştırarak sotelenir. Daha so