Ana içeriğe atla

Her Gün Olsa Yenir: Tas Kebabı Tarifi

Suyuna ekmek banılacak yemekleri sevenler ve etten vazgeçemeyenler için bir klasiktir tas kebabı tarifi. Olmazsa olmazı dana eti, soğan ve suyuna lezzet veren salçadır. Daha da bereketli ve doyurucu hale gelmesi adına içerisine patates ve havuç gibi kök sebzeler eklenir.
Ayrıca sevdiğiniz baharatları eklemek ve lezzetine lezzet katmak elinizde. Tas kebabını çok sayıda rendelenmiş kuru soğan, salça ve belli başlı baharatlar ile de hazırlayanlar var, yok değil. Belki siz onlardan birisiniz ama tarifi bir de böyle deneyin, yorumlarınızı bizlerle paylaşın.
Küçük bir hatırlatma: Yanına da pilav yapmayı unutmayın.

KAÇ KİŞİLİK

4 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

20 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

50 dakika

Malzemeler

  • 800 gram
    kuşbaşı dana eti
  • 1 yemek kaşığı
    ayçiçek yağı
  • 1 yemek kaşığı
    tereyağı
  • 1 adet
    orta boy kuru soğan
  • 3 diş
    sarımsak
  • 1 yemek kaşığı
    un
  • 1 adet
    orta boy havuç
  • 2 adet
    orta boy patates
  • 1 tatlı
    kaşığı domates salçası
  • 3 su bardağı
    sıcak su
  • 1 çay kaşığı
    tuz
  • 4 adet
    tane karabiber

Püf Noktası

İlk olarak yüksek ateşte renk alana kadar kavuracağınız dana etlerini öncelikle kendi suyunda pişirin. Sosun berrak olması için bu esnada yüzeye çıkan kahverengi köpük kısımlarını tencereden alın.

Pişirme Önerisi

Arzuya göre yemeğin suyuna bir parça daha kıvam verecek olan unu kullanmayabilir, kıvamı sadece patatesin nişastası ile yakalayabilirsiniz.Kuru soğanı rendeledikten sonra kullanabilir, salça yerine rendelenmiş domates tercih edebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

  1. Yıkadığınız kuşbaşı dana etlerinin suyunu süzdürün ve kağıt havlu yardımıyla kurulayın.
  2. Mümkünse döküm bir tencerede ayçiçek yağını kızdırın, tereyağını ekledikten sonra etleri tencereye alın. Yüksek ateşte, kapağı kapalı tencerede suyunu çekene kadar pişirin.
  3. Kuru soğanı yemeklik doğrayın. Kabuğunu soyduğunuz havucu halka halka, patatesleri iri küpler halinde kesin.
  4. Yemeklik doğradığınız kuru soğan ve bütün haldeki sarımsakları kavrulmakta olan etlerle birlikte hafif bir renk alana kadar kavurun.
  5. Bu aşamada ekleyeceğiniz unu, kokusu çıkana kadar yaklaşık 2-3 dakika etlerle birlikte kavurun. Salçayı ekleyin ve karıştırın.
  6. Ardından sıcak suyu tencereye aktarın. Doğranmış havuç ve patatesleri ilave edin. Tane karabiber ve tuzu katın.
  7. Kapağını kapattığınız tencerede, kısık ateşte 30 dakika kadar pişirin. Kıvamlı bir sos halini alan suyu ve sebzelerle birlikte pişen eti, sıcak olarak bekletmeden servis edin. Bayram sofranızda sevdiklerinizle paylaşın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Fındıklı Keşkül

Malzemeler 1 litre süt, 1 çay bardağı iri çekilmiş fındık içi, 1 su bardağı toz şeker, 1 adet yumurta sarısı, 2 yemek kaşığı hindistan cevizi, 4 çorba kaşığı nişasta, 1 paket vanilya (5 gram). Fındıklı Keşkül Yapılışı Fındıklı keşkül  yapmak için gerekli olan süt, toz şeker, yumurta sarısı, nişasta, hindistan cevizi ve çekilmiş fındık içi, tencereye koyulur. Tel çırpıcı yardımı ile güzelce karıştırılır. Elde edilen karışım ocağın üzerine alınır ve kaynayıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirilir. Fındıklı keşkül  kaynamaya başlayınca, üzerine vanilya ilave edilip karıştırılır ve ocaktan alınarak kaselere paylaştırılır. Oda ısısında soğuduktan sonra buzdolabına kaldırılarak iyice soğuması için 1-2 saat dinlendirilir. Üzeri arzuya göre dondurma ve fındık ile süslenerek servis edilir.

Güveçte Beşamel Soslu Etli Garnitür Yemeği

Malzemeler 300 gram kuşbaşı dana eti, 500 gram konserve garnitür, 1 tane soğan, 1 yemek kaşığı salça, 1 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 diş sarımsak, Pul biber, Kekik, 3 su bardağı sıcak su, Tuz. Beşamel sosu için; 1 buçuk yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 su bardağı süt (soğuk), Karabiber, Tuz. Üzeri için; Rendelenmiş kaşar peyniri. Güveçte Beşamel Soslu Etli Garnitür Yemeği Yapılışı Güveçte beşamel soslu etli garnitür yemeği  yapmak için öncelikle yapışmaz yüzeyli bir tencere boş olarak ocağın üzerine koyulur ve iyice ısıtılır. Isınan tencerenin içerisine kuşbaşı doğranmış olan etler koyulur ve karıştırarak mühürlenir. Mühürleme işlemi sayesinde etler suyunu fazla salmayacak ve daha çabuk pişecek. Suyunu çeken etlerin üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edilip 1-2 dakika kavrulur. Etlerin üzerine yemeklik olarak doğranmış soğan ile sarımsaklar eklenir ve ara ara karıştırarak sotelenir. Daha so

Tavada Tavuk Midye

Malzemeler 500 gram kuşbaşı doğranmış tavuk göğüs eti  , 2 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı karbonat. Kızartmak için sos; 1 şişe maden suyu, 1 su bardağı un, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı toz kırmızı biber, 1 tutam kekik, 2 diş sarımsak. Tavukları bulamak için; Un. Kızartmak için; Sıvı yağ. Tavada Tavuk Midye Yapılışı Derin bir kase içerisinde 2 su bardağı su ile 1 tatlı kaşığı karbonat karıştırılır. Tavuk göğüs eti küp küp olacak şekilde doğranır ve karbonatlı suyun içerisinde yarım saat bekletilir. Yarım saat sonunda tavuk etleri süzgeç içerisine alınır ve suları süzdürülür. Tavuk etleri çok sık olmayacak şekilde çöp şişe geçirilerek dizilir. Kızartma yapılacak tavaya çöp şişler sığmıyorsa uç kısımlarından kesilerek küçültülebilir. Tavuk midye sosunu hazırlamak için, yayvan bir kase içerisine un, rendelenmiş sarımsak, tuz ve baharatlar konulup harmanlanır. Üzerine maden suyu eklenip güzelce karıştırılır ve  koyu boza kıvamında bir sos hazırlanır. Ta