Tereyağı ve süt ilavesiyle hazırlanan patates püresi, başlı başına ana yemek olarak servis edilebildiği gibi pek çok yemeğin yanına yakışan kurtarıcı bir garnitür görevi üstlenir. Bu görev bazen öylesine mühim bir hal alır ki patates püresinin köfteden daha çok alkış aldığı, tavuğun sofrada gölgede bıraktığı, babası patatesi gururlandırdığı anlar vardır.
Her ne kadar çok kolay bir tarif gibi gözükse de patates püresi tarifini tam uygulamayan ve pürenin lezzetini bozuk poğaçaya benzetenler de vardır. O yüzden bu püre tarifine kulak verin.
Patates püresinde süt tadından hoşlananlar, bildik püre tariflerinin dışına çıkıyor ve patatesleri sütte haşlıyoruz.
Afiyetler...
KAÇ KİŞİLİK
4 kişilik
HAZIRLAMA SÜRESİ
15 dakika
PİŞİRME SÜRESİ
30 dakika
Malzemeler
- 6 adetorta boy patates
- 2,5 su bardağısüt
- 1,5 yemek kaşığıtereyağı
- 1 çay kaşığıtuz
- 1/4 çay kaşığıkarabiber (arzuya göre)
Püf Noktası
Patatesler, sütte haşlanacağı için patateslerin nişastası pürenin koyulaşmasını sağlayacaktır.Patatesleri haşlayacağınız süt miktarı az gelirse arzu ettiğiniz püre kıvamına ulaşmak için sonrasında da süt eklemeye devam edebilirsiniz.Haşlanan patatesleri blender ya da robottan geçirmemeye özen gösterin, aksi takdirde kıvamı bozulacaktır.
Pişirme Önerisi
Düdüklü tencerede daha kısa sürede patates püresi hazırlayabilirsiniz.Patatesleri kabuklu ya da kabuksuz olarak içme suyunda haşladıktan sonra da süt ve tereyağı ilavesiyle patates püresi hazırlayabilirsiniz.
Nasıl Yapılır?
- Kabuklarını incecik soyduğunuz patatesleri, bol suda yıkadıktan sonra küçük parçalar halinde doğrayın.
- Doğranmış patatesleri derin bir tencereye alın. Üzerini hafif bir şekilde geçecek kadar soğuk süt ekleyin.
- Tuz ve tereyağını ilave ettikten sonra tüm malzemeyi tahta bir kaşık yardımıyla karıştırın.
- Kısık ateşte patatesler sütü çekip yumuşayana kadar püreyi pişirin.
- Haşlanan patatesleri, patates ezici ya da tahta bir kaşıkla ezdikten sonra hazırladığınız püreyi sıcağı sıcağına bekletmeden servis edin.
Servis Önerisi
Servisi öncesinde patates püresine rendelenmiş beyaz peynir ya da incecik doğranmış maydanoz katabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder