Güneydoğu Asya Mutfağı'nın vazgeçilmez baharatı köri, içerisinde bulunan zerdeçal, sumak, zencefil, kimyon, kişniş vb. baharatlarla tam bir şifa kaynağı olma özelliğini taşıyor.
Beyaz etlerle harika bir uyum yakalayan köri en çok tavuk etini seviyor. Biz de bugün patates püresi ve pirinç pilavının en sevdiği arkadaşlarından biri olan köri soslu tavuk ile karşınızdayız.
KAÇ KİŞİLİK
4 kişilik
HAZIRLAMA SÜRESİ
20 dakika
PİŞİRME SÜRESİ
20 dakika
Malzemeler
- 600 gramkuşbaşı tavuk göğsü
- 2 yemek kaşığıayçiçek yağı
- 2 yemek kaşığıun
- 2 yemek kaşığıtereyağı
- 2 su bardağısoğuk süt
- 1/2 su bardağısıcak su
- 1 tatlı kaşığıköri
- 1 çay kaşığıkarabiber
- 1 çay kaşığıtuz
Sosu için:
- 1/4 demetmaydanoz
Servisi için:
Pişirme Önerisi
Sosu süt yerine aynı oranda krema ilavesiyle de hazırlayabilirsiniz. Ancak kremayı kesilmemesi için; son anda ekleyin ve sosu çok fazla kaynatmayın.
Nasıl Yapılır?
- Ayçiçek yağını bir tavada kızdırın. Kuşbaşı tavuk göğüslerini renk alıp, suyunu çekene kadar orta ateşte kavurun.
- Köri sosu hazırlamak için; tereyağını sos tenceresinde eritin. Unu, kokusu çıkıp, renk alana kadar karıştırarak kavurun.
- Kavrulan una soğuk sütü ekleyin ve unun topaklanmaması için bir çırpıcı yardımıyla hızlıca karıştırın.
- Sıcak su, köri, tuz ve karabiberi katın. Sosu, kısık ateşte koyu bir kıvam alana kadar sürekli karıştırarak 4- 5 dakika pişirin.
- Hazırladığınız sosu, kavrulan tavuklara ekleyin ve harmanladıktan sonra pişirme işlemini 5 dakika kadar sürdürün.
- Maydanozları incecik kıyın ve köri soslu tavuğa ilave ettikten sonra bekletmeden sıcak olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
Yorumlar
Yorum Gönder