Ana içeriğe atla

Çok Hüzünlü: Ağlayan Pasta Tarifi

Kakaolu ıslak kek ya da brownie'yi andıran kek tabanı üzerinde tarifinde yer alan çırpılmış krem şanti ve akışkan çikolata sosla birlikte ağlayan pasta, oldukça davetkar.
Dilimleri üzerinden nasıl da süzülüyor çikolata, görmüyor musunuz? Üzmeyin onu, bir dilim alın.

KAÇ KİŞİLİK

8 dilim

HAZIRLAMA SÜRESİ

30 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

45 dakika
Tarifi Yazdır

Malzemeler

  • 3 adet
    yumurta
  • 1 su bardağı
    toz şeker
  • 1/2 su bardağı
    süt
  • 1 çay bardağı
    ayçiçek yağı
  • 3 yemek kaşığı
    kakao
  • 2 su bardağı
    un
  • 1 paket
    kabartma tozu

    Fırın tepsisini yağlamak için:

  • 1 tatlı kaşığı
    tereyağı

    Keki ıslatmak için:

  • 1 su bardağı
    süt

    Kreması için:

  • 1 paket
    toz krem şanti
  • 1 su bardağı
    soğuk süt

    Çikolata sosu için:

  • 300 gram
    bitter çikolata
  • 200 gram
    krema

    Üzeri için:

  • 1/2 su bardağı
    file badem

Pişirme Önerisi

Bitter çikolata ve sıvı krema karışımıyla hazırlanan çikolata sosu yerine paket olarak satılan toz çikolata karışımları kullanabilir, sütle hazırlayabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

  1. Pastanın kekini hazırlamak için; karıştırma kabına alıp toz şeker ilave ettiğiniz yumurtaları, hafif beyaz bir renk alana kadar mikser yardımıyla karıştırın.
  2. Süt ve ayçiçek yağı ekledikten sonra tüm sıvı malzemeleri kısa bir süre daha çırpın.
  3. Elenmiş un, kabartma tozu ve kakao kattığınız kek harcını mikser yardımıyla homojen bir hal alana kadar karıştırmayı sürdürün.
  4. Isıya dayanıklı dikdörtgen bir fırın kabını tereyağıyla yağladıktan sonra kek harcını kaba aktarın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika kadar pişirin.
  5. Pastanın kreması için; toz krem şantiyi, soğuk sütle çırptıktan sonra kıvam alması için buzdolabında bekletin.
  6. Çikolata sosu hazırlamak için; bitter çikolatayı küçük küpler halinde kesin. Çikolatayı, krema ile birlikte aralarda karıştırarak kısık ateşte kaynatın.
  7. Fırından çıkan kekin üzerine sütü azar azar gezdirin ve kekin içine çekmesi için kısa bir süre bekleyin.
  8. Hazırladığınız krem şantinin bir bölümünü spatula yardımıyla kekin üzerine sürün. Bir kısmını üzerini süslemek için ayırın.
  9. Akışkan durumda olan çikolata sosu pastanın üzerine gezdirdikten sonra dilimleyerek servis edin.
  10. Üzerinden çikolata akan pastayı, krem şanti ve file badem parçalarıyla süsledikten sonra sevdiklerinizle paylaşın.

Servis Önerisi

Pastanın üzerini krem şantiyle kapladıktan sonra akışkan çikolata sosu ekleyebileceğiniz gibi krem şantiyi sadece süsleme ve renk anlamında da kullanmayı tercih edebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Fındıklı Keşkül

Malzemeler 1 litre süt, 1 çay bardağı iri çekilmiş fındık içi, 1 su bardağı toz şeker, 1 adet yumurta sarısı, 2 yemek kaşığı hindistan cevizi, 4 çorba kaşığı nişasta, 1 paket vanilya (5 gram). Fındıklı Keşkül Yapılışı Fındıklı keşkül  yapmak için gerekli olan süt, toz şeker, yumurta sarısı, nişasta, hindistan cevizi ve çekilmiş fındık içi, tencereye koyulur. Tel çırpıcı yardımı ile güzelce karıştırılır. Elde edilen karışım ocağın üzerine alınır ve kaynayıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirilir. Fındıklı keşkül  kaynamaya başlayınca, üzerine vanilya ilave edilip karıştırılır ve ocaktan alınarak kaselere paylaştırılır. Oda ısısında soğuduktan sonra buzdolabına kaldırılarak iyice soğuması için 1-2 saat dinlendirilir. Üzeri arzuya göre dondurma ve fındık ile süslenerek servis edilir.

NUTELLALI KURABİYE TARİFİ

Malzemeler: 1 adet yumurta 200 gram tereyağ 1 su bardağı pudra şekeri 3 yemek kaşığı kakao 2.5 su bardağı un 1 paket vanilya Yarım paket kabartma tozu Süslemek için: Toz şeker ve nutella       Hazırlanışı: Tüm malzemeyi güzelce yoğurun. Top top kurabiyerler elde ettikten sonra isteğe bağlı olarak toz şekere bulayıp yağladığınız tepsiye dizin. Üstüne nutella sıkacağınız için hamurlara parmağınızla hafifçe bastırın. Bu arada ben toz şekersiz denedim daha güzel oldu. Neyse tarife dönüyorum. Kurabiyeleri 180 derece fırında 15 dk kadar pişirdikten sonra çıkarın ve üzerlerine nutella sıkarak soğumaya bırakın.     AFİYET OLSUN

Güveçte Beşamel Soslu Etli Garnitür Yemeği

Malzemeler 300 gram kuşbaşı dana eti, 500 gram konserve garnitür, 1 tane soğan, 1 yemek kaşığı salça, 1 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 diş sarımsak, Pul biber, Kekik, 3 su bardağı sıcak su, Tuz. Beşamel sosu için; 1 buçuk yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 su bardağı süt (soğuk), Karabiber, Tuz. Üzeri için; Rendelenmiş kaşar peyniri. Güveçte Beşamel Soslu Etli Garnitür Yemeği Yapılışı Güveçte beşamel soslu etli garnitür yemeği  yapmak için öncelikle yapışmaz yüzeyli bir tencere boş olarak ocağın üzerine koyulur ve iyice ısıtılır. Isınan tencerenin içerisine kuşbaşı doğranmış olan etler koyulur ve karıştırarak mühürlenir. Mühürleme işlemi sayesinde etler suyunu fazla salmayacak ve daha çabuk pişecek. Suyunu çeken etlerin üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edilip 1-2 dakika kavrulur. Etlerin üzerine yemeklik olarak doğranmış soğan ile sarımsaklar eklenir ve ara ara karıştırarak sotelenir. Daha so