Kakaolu ıslak kek ya da brownie'yi andıran kek tabanı üzerinde tarifinde yer alan çırpılmış krem şanti ve akışkan çikolata sosla birlikte ağlayan pasta, oldukça davetkar.
Dilimleri üzerinden nasıl da süzülüyor çikolata, görmüyor musunuz? Üzmeyin onu, bir dilim alın.
KAÇ KİŞİLİK
8 dilim
HAZIRLAMA SÜRESİ
30 dakika
PİŞİRME SÜRESİ
45 dakika
Tarifi Yazdır
Malzemeler
- 3 adetyumurta
- 1 su bardağıtoz şeker
- 1/2 su bardağısüt
- 1 çay bardağıayçiçek yağı
- 3 yemek kaşığıkakao
- 2 su bardağıun
- 1 paketkabartma tozu
- 1 tatlı kaşığıtereyağı
Fırın tepsisini yağlamak için:
- 1 su bardağısüt
Keki ıslatmak için:
- 1 pakettoz krem şanti
- 1 su bardağısoğuk süt
Kreması için:
- 300 grambitter çikolata
- 200 gramkrema
Çikolata sosu için:
- 1/2 su bardağıfile badem
Üzeri için:
Pişirme Önerisi
Bitter çikolata ve sıvı krema karışımıyla hazırlanan çikolata sosu yerine paket olarak satılan toz çikolata karışımları kullanabilir, sütle hazırlayabilirsiniz.
Nasıl Yapılır?
- Pastanın kekini hazırlamak için; karıştırma kabına alıp toz şeker ilave ettiğiniz yumurtaları, hafif beyaz bir renk alana kadar mikser yardımıyla karıştırın.
- Süt ve ayçiçek yağı ekledikten sonra tüm sıvı malzemeleri kısa bir süre daha çırpın.
- Elenmiş un, kabartma tozu ve kakao kattığınız kek harcını mikser yardımıyla homojen bir hal alana kadar karıştırmayı sürdürün.
- Isıya dayanıklı dikdörtgen bir fırın kabını tereyağıyla yağladıktan sonra kek harcını kaba aktarın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika kadar pişirin.
- Pastanın kreması için; toz krem şantiyi, soğuk sütle çırptıktan sonra kıvam alması için buzdolabında bekletin.
- Çikolata sosu hazırlamak için; bitter çikolatayı küçük küpler halinde kesin. Çikolatayı, krema ile birlikte aralarda karıştırarak kısık ateşte kaynatın.
- Fırından çıkan kekin üzerine sütü azar azar gezdirin ve kekin içine çekmesi için kısa bir süre bekleyin.
- Hazırladığınız krem şantinin bir bölümünü spatula yardımıyla kekin üzerine sürün. Bir kısmını üzerini süslemek için ayırın.
- Akışkan durumda olan çikolata sosu pastanın üzerine gezdirdikten sonra dilimleyerek servis edin.
- Üzerinden çikolata akan pastayı, krem şanti ve file badem parçalarıyla süsledikten sonra sevdiklerinizle paylaşın.
Servis Önerisi
Pastanın üzerini krem şantiyle kapladıktan sonra akışkan çikolata sosu ekleyebileceğiniz gibi krem şantiyi sadece süsleme ve renk anlamında da kullanmayı tercih edebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder